Zespół Szkół Nr 1 im. Cypriana Kamila Norwida
  • Strona główna
  • O szkole
    • O patronie szkoły
    • Sztandar szkoły
    • Historia szkoły
    • Dyrekcja szkoły
    • Statuty
    • Norwidalia
    • Media o Nas
    • Nasi stypendyści
    • Certyfikaty
  • Rekrutacja
    • Rekrutacja - harmonogram
    • Rekrutacja - aktualności
    • Technikum nr 2
    • Branżowa Szkoła I stopnia nr 2
    • III Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Integracyjnymi
  • Uczeń
    • Samorząd Uczniowski
    • Doradztwo zawodowe
    • Psycholog
      • Aktualności - psycholog
    • Podręczniki
    • Szkolny Klub Wolontariatu
    • Egzaminy maturalne
    • Egzaminy poprawkowe
    • Lider frekwencji
  • Rodzic
    • Harmonogram konsultacji
    • Pedagog
      • Pedagog - aktualności
    • Rada Rodziców
  • Informacje
    • Pracownicy
    • Projekty
      • II edycja – kształcenie na miarę XXI wieku
      • I edycja – kształcenie na miarę XXI wieku
      • Zajęcia dodatkowe w ramach projektów unijnych
      • Projekty zrealizowane
      • SCWEW
      • Mistrzostwo w Zawodzie
        • Edycja I
        • Edycja II
        • Edycja III
        • Edycja IV
      • LOWE
      • Otwarci na wiedzę
      • Erasmus +
      • Zagraniczne praktyki zawodowe
      • Aktywna tablica
    • Orlik
      • Regulamin
      • Rezerwacje
    • Oferty, przetargi
    • Dokumenty do pobrania
    • Biblioteka
      • Biblioteka - aktualności
      • Regulamin
      • Lektury szkolne
      • Nagrody literackie
    • Polityka prywatności
    • Deklaracja dostępności
  • Aktualności
    • Wydarzenia szkolne
    • Konkursy i akcje
    • Pasje uczniów
    • Nasze sukcesy
    • Rozgrywki Sportowe
    • Fotogaleria
    • Archiwum
  • Kontakt

795-552-505

81-751-23-94

sekretariat@zsnorwid.swidnik.pl

Erasmus+

Kategoria: Erasmus+
Data: 10/05/2023

Dzień 10

Tego dnia kierunek Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych zajmował się wydawaniem posiłków. Uczniowie sporządzali również rozliczenia finansowe na podstawie dokumentacji finansowej potwierdzającej zakup i sprzedaż, a także obliczali zyskowność i rentowność sprzedaży usług gastronomicznych.

czytaj więcej

Kategoria: Erasmus+
Data: 09/05/2023

Dzień 9

Podczas kolejnego dnia we Włoszech na praktykach zawodowych Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych zajmowali się przygotowaniem i dekorowaniem podstawowych deserów, a potem dobieraniem zastawy stołowej do serwowanego dania i dobieraniem metod i technik obsługi konsumentów odpowiednich do rodzaju świadczonych usług. Technicy Logistyki oceniali stan ilościowy i jakościowy zapasów w celu wyznaczenia terminu i wielkości dostawy.

czytaj więcej

Kategoria: Erasmus+
Data: 09/05/2023

LOGISTYCY NA PRAKTYKACH

czytaj więcej

Kategoria: Erasmus+
Data: 08/05/2023

Dzień 8

Po weekendzie na szkoleniu zawodowym we Włoszech uczniowie ponownie zabierają się do zadań i zajęć specjalistycznych. Dzisiaj uczestnicy praktyk z kierunku TŻiUG mieli za zadanie obróbkę wstępną czystą: krojenie, rozdrabnianie, mieszanie, formowanie produktów. Następnie uczyli się dobierania przypraw i ziół, przygotowania olejów smakowych, pesto i past. Po południu wydawali posiłki.

czytaj więcej

  1. ERASMUS +
  2. LOGISTYCY NA PRAKTYKACH
  3. Dzień 5
  4. WIEŚCI Z WŁOCH

Strona 6 z 21

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
zsnorwid logo footer

Zespół Szkół Nr 1 im. Cypriana Kamila Norwida w Świdniku

ul. gen. L. Okulickiego 13
21-040 Świdnik

yt logo fb logo ig logo

Informacje

  • Deklaracja dostępności
  • Polityka prywatności
  • Certyfikaty

Przydatne linki

  • OKE
  • CKE
  • Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna
  • BIP
  • Poczta szkolna

Copyright © 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Wykonanie: Cedrowa Grupa