Erasmus+

- Kategoria: Erasmus+
Po weekendzie na szkoleniu zawodowym we Włoszech uczniowie ponownie zabierają się do zadań i zajęć specjalistycznych. Dzisiaj uczestnicy praktyk z kierunku TŻiUG mieli za zadanie obróbkę wstępną czystą: krojenie, rozdrabnianie, mieszanie, formowanie produktów. Następnie uczyli się dobierania przypraw i ziół, przygotowania olejów smakowych, pesto i past. Po południu wydawali posiłki.

- Kategoria: Erasmus+
Podczas kolejnego dnia we Włoszech na praktykach zawodowych uczniowie z kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych obliczali na podstawie receptur zapotrzebowanie na produkty do przygotowania potraw, szacowali koszty przygotowania potraw. Potem zajmowali się dobieraniem metod i technik przygotowania dań w zależności od zastosowanych produktów oraz obróbką wstępną brudną: sortowanie, mycie, oczyszczanie, płukanie produktów.