Najnowsze wieści
- Kategoria: Fotogaleria
KOLEJNE POTYCZKI Z „KOŁEM FORTUNY”
Przygoda uczniów ZS Nr 1 z „Kołem fortuny” trwa w najlepsze. 11-12 grudnia kolejne grupy, zachęcone wrażeniami zasłyszanymi od kolegów i koleżanek, udały się do studia ATM Group na nagranie teleturnieju. Tym razem szansę dostali uczniowie z klasy 1TTH oraz młodzież działająca w Szkolnym Klubie Wolontariatu.
- Kategoria: Fotogaleria
NIECODZIENNA WYCIECZKA DO WARSZAWY
30 listopada grupa uczniów „Norwida” wraz z Panem Dyrektorem Krzysztofem Gałanem oraz opiekunami Panią Agnieszką Mazurek i Panią Danutą Dudzińską wybrała się na wycieczkę do Warszawy. Był to nietypowy wyjazd, ponieważ młodzież wzięła udział w nagraniu telewizyjnego teleturnieju „Koło fortuny”.
- Kategoria: Biblioteka
Mikołajkowy kiermasz książek
Biblioteka szkolna i Komitet Pomocy SOS „Solidarność” w Świdniku zaprasza na „Mikołajkowy kiermasz książek”. Dochód ze sprzedaży książek zostanie przeznaczony na organizację zimowiska w Krasnobrodzie dla dzieci z rodzin niezamożnych. Książki na kiermasz podarowali mieszkańcy Świdnika.
- Kategoria: Biblioteka
„Historie Kobiet Niezwykłych”
Biblioteka szkolna w ramach Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa realizuje projekt „Historie kobiet niezwykłych w aktach IPN i książkach historycznych”. Głównym celem projektu jest zorganizowanie wystaw, podczas których, uczniowie Zespołu Szkół Nr 1im.C.K. Norwida poznają losy niezwykłych kobiet zapisane w książkach.
- Kategoria: Rozgrywki Sportowe
Turniej Mikołajkowy
W dniu 01.12.2017 rozegrano kolejną edycję Turnieju Mikołajkowego w rywalizacji siatkarzy. Organizatorem turnieju było I Liceum Ogólnokształcące w Świdniku.
Reprezentacja naszej szkoły udanie zadebiutowała. Rozegraliśmy mecz z II LO
- Kategoria: Konkursy i akcje
I Lubelski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia regionalna – kuchnia lubelska”
W dn. 23 listopada 2017r w Zespole Szkół Nr 5 im. Jana Pawła II w Lublinie odbył się I Lubelski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia regionalna – kuchnia lubelska”.
W konkursie udział wzięły uczennice klasy 2 Tż : Julita Czerniak i Agnieszka Lech pod opieką Małgorzaty Prandoty. Potrawą konkursową były pierożki z kaszą gryczaną i boczkiem.
